LEVEN MET HOGE BLOEDDRUK? JE BENT NIET ALLEEN.

1,2

3

4,5

Het klinisch onderzoek TARGET BP OFF-MED evalueert de Peregrine-procedure, een minimaal invasieve interventie waarvan in vroege onderzoeken     is aangetoond dat ze de bloeddruk verlaagt door specifieke zenuwen rondom de nierslagaders  die door oversignalering kunnen bijdragen aan een hoge bloeddruk te deactiveren.  

 

De Peregrine-procedure wordt uitgevoerd onder lichte verdoving. De Peregrine-katheter zal worden ingebracht via een kleine incisie in de lies en naar de nierslagaders worden geleid met behulp van angiografie (zoals een röntgenfoto). Het systeem zal een kleine dosis gedehydrateerde alcohol afgeven  in het gebied net buiten de slagader waar die sympathische zenuwen zich bevinden, om hun oversignalering te deactiveren. 

6,7

Deelname aan het klinisch onderzoek TARGET BP OFF-MED kan artsen helpen de mogelijke voordelen te begrijpen van een innovatieve therapie die de bloeddruk kan helpen verlagen. De resultaten van het onderzoek kunnen helpen bij de behandeling van deze aandoening. Als u meer wilt weten, volgt u de link 'Meer informatie'.

8,9

10,11

12,13

14

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

2